Otkrivena tajna: Barcelona je Suareza platila 65 mil. funti
FOTO: EPA

Priznao potpredsjednik Barcelone

Otkrivena tajna: Barcelona je Suareza platila 65 mil. funti

A. Beganović

Sjajni urugvajski napadač Luis Suarez u ovom prelaznom roku pojačao je Barcelonu, čiji je potpredsjednik priznao koliko je ovaj transfer koštao španski klub.

"Suarez je u ugovoru s Liverpoolom imao klauzulu prema kojoj je za 75 miliona funti mogao napustiti klub. Međutim, nismo ga toliko platili, odnosno dogovorili smo s Liverpoolom da im na ime obeštećenja uplatimo 65 miliona funti", izjavio je potpredsjednik Barcelone Jordi Mestre.

Podsjetimo, Suarez je seniorsku karijeru počeo u Nacionalu, odakle se seli u Groningen, a zatim u Ajax. Iz redove Kopljanika stigao je u Liverpool 2011. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.