Otkrivena zanimljiva anegdota o novom pojačanju Juventusa

Bernardeschi pogazio svoju riječ?

Otkrivena zanimljiva anegdota o novom pojačanju Juventusa

Federico Bernardeschi je prije nekoliko dana potpisao petogodišnji ugovor sa Juventusom, čime je postao najskuplje pojačanje Stare dame za novu sezonu.

Ovaj 23-godišnjak je plaćen 40 miliona eura i stigao je iz Fiorentine, a zanimljivo je da je ne tako davno govorio da nikada neće preći u Juve.

To je nakon realizacije transfera otkrio njegov nekadašnji saigrač iz Fiorentine Marcos Alonso, koji sada nastupa za Chelsea.

"Sjećam se da je Bernardeschi rekao da nikada neće preći u Juventus kada je potpisivao novi ugovor sa Fiorentinom. Realno, ne možete reći tako nešto. Gotovo je nemoguće reći Ne Juventusu. I Neto je otišao u Juve ali ovo je podiglo mnogo više prašine. Ne znam kako će Bernardeschi biti dočekan u Firenci, ali znam da će osvajati trofeje", rekao je Alonso, koji je potom skrenuo pažnju da nešto ne funkcioniše dobro u Fiorentini:

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Svi najbolji igrači odlaze iz kluba i stvarno ne znam čija je to krivica. I dalje želim sve najbolje Fiorentini jer imam lijepe uspomene na taj grad, klub i na bivše saigrače".

Federico Bernardeschi je dijete Fiorentine za čiji prvi tim je nastupao od 2013. godine, s tim da je jednu sezonu proveo na posudbi u Crotoneu.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi