Otpuštanje Mourinha je skupo koštalo Chelsea

Naplatio više od osam miliona funti

Otpuštanje Mourinha je skupo koštalo Chelsea

M. Šljivak

Jose Mourinho dobio je otkaz u Chelseaju u decembru 2015. godine.

Posebni je imao izuzetno slab početak prošle sezone. Chelsea je nizao serije loših rezultata, a na kraju su završili na 10. mjestu Premiershipa.

Kraj prvenstva nije dočekao Mourinho. Otpušten je u decembru, a otkaz je od Romana Abramoviča skupo naplatio.

Mourinhu je na račun leglo 8,3 miliona funti, a Posebni je na početku nove sezone preuzeo vođenje još jednog engleskog velikana Manchester Uniteda.

Zanimljivo, Chelsea je u sezoni 2015/2016 završio u ogromnom gubitku. Gubici su bili preko 70 miliona funti, a najveći gubitak im je donio raskid ugovora s Adidasom.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ovaj ugovor je raskinut u šestoj od deset godina ugovora i Chelsea je na račun ovog proizvođača mora uplatiti 67 miliona funti.

Ipak, potom su potpisali ugovor s američkim Nikeom i to na 15 godina i to će im donijeti 30 miliona funti po sezoni.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije