Ova ekipa Barcelone je jučer ušla u historiju!

Nikad viđeno u 118 godina

Ova ekipa Barcelone je jučer ušla u historiju!

Barceloni se sinoć desilo nešto što prethodno nije nikada u historiji dugoj čak 118 godina.

Ako je vjerovati španskom statističaru 'MisterChipu', ovo je bio prvi put da Barcelona započne utakmicu sa samo jednim Špancem u prvoj postavi.

Jedini španski fudbaler koji je bio u prvoj postavi za Leganes je Sergi Roberto, dok su njegovi sunarodnjaci Gerard Pique, Denis Suarez, Paco Alcacer, Jordi Alba, Andres Iniesta i Carles Alena ostali na klupi.

Barcelona je meč protiv Leganesa započela u sastavu: Ter Stegen (Njemačka), Umtiti (Francuska), Mathieu (Francuska), Digne (Francuska), Roberto (Španija), Rafinha (Brazil), Rakitić (Hrvatska), Gomes (Portugal), Neymar (Brazil), Messi (Argentina) i Suarez (Urugvaj).

Potražite više informacija na temu La Liga:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi