Ovdje su stvorene zvijezde: Najbolje fudbalske škole svijeta

15 najboljih fudbalskih škola

Ovdje su stvorene zvijezde: Najbolje fudbalske škole svijeta

Iako vas ogroman broj igrača koje na raspolaganju imaju najveći svjetski klubovi može navesti na misao da mladi igrači rastu na drvetu, to nikako nije slučaj. Većina mladih igrača prolazi kroz dugogodišnji razvoj uz pomoć timova eksperata, od trenera, sportskih znanstvenika, do doktora i nutricionista, a sve pod okriljem fudbalskih akademija.

Kako plate današnjih igrača vrtoglavo rastu, uloga odličnih uslova za trening i razvoj važnija je nego ikada. Neke od akademija proizvode masu novih talenata koje zatim rasprodaju klubovima širom svijeta, dok druge praktikuju razvoj mladih igrača za redove sopstvenih ekipa.

Kakve god da su njihove namjere, neizbježno je da su neke fudbalske akademije produktivnije od drugih. 

Ovdje je pregled 15 takvih koje su ujedno i dokaz da posezanje za čekovnom knjižicom nije uvijek pravi potez.

1/16 Kreni

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi