'Ove sezone će se pet ili šest ekipa boriti za Scudetto'
Foto: EPA

Trener Juventusa poziva na oprez

'Ove sezone će se pet ili šest ekipa boriti za Scudetto'

Trener Juventusa Massimiliano Allegri vjeruje da će ove sezone više timova biti u utrci za Scudetto, u odnosu na neke prethodne kada je Stara dama bila neprikosnovena na vrhu tabele Serije A.

Juventus je, ipak, i dalje najveći favorit za titulu prvaka Serije A, što bi bila sedma uzastopna titula za Staru damu. Ipak, Juventusova sezona nije dobro počela jer je Lazio uspio savladati Bianconere u italijanskom Superkupu.

Allegrijeva ekipa će u subotu otvoriti novu sezonu Serija A utakmicom protiv Cagliarija, a italijanski stručnjak upozorava da njegovi igrači ne smiju biti previše samouvjereni u novoj sezoni.

"Ako budemo fokusirani i od prvog dana krenemo s pravim pristupom, onda smo favoriti...Ali nećemo biti favoriti ako budemo igrali naše utakmice ......", istakao je Allegri, pa nastavio:

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Ove godine će biti dosta neizvjesnije prvenstvo i biće pet ili šest ekipa koje će se boriti za Scudetto."

"Kada osvojite titulu šest godina zaredom i, pritom, dobro igrate u Evropi, teško možete još napredovati, vaši protivnici jačaju i mjesta za greške je sve manje...Važno je da dobro počnemo sezonu, jer u ćemo u šest zadnjih utakmica imati tri sudara s direktnim rivalima", dodao je trener Massimiliano Allegrija.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi