Ovo je 10 najgorih transfera u sezoni iza nas
Foto: EPA

Pokazali su se kao veliki promašaj

Ovo je 10 najgorih transfera u sezoni iza nas

E. Čaušević

Večerašnjom finalnom utakmicom Lige prvaka između Juventusa i Real Madrida spušta se zavjesa za ovogodišnju sezonu koja nam je ponudila mnogo toga.

Klubovi neće imati mnogo vremena za pauzu jer već krajem ovog mjeseca počinju pripreme za narednu sezonu, a svi s nestrpljenjem očekuju 1. juli kada će zvanično početni ljetni prelazni rok. Prošlog ljeta imali smo mnogo zvučnih transfera, no ispostavilo se da ih je većina bila veliki promašaj.

Prošlo ljeto je obilježeno po tome što je potrošeno najviše novca u historiji fudbala, te po rekordnom transferu Paula Pogbe iz Juventusa u Manchester United za čak 105 miliona eura. Nije isključeno da se taj rekord obori već ovog ljeta, no isto tako sigurno je da će biti i onih transfera koje će svi željeti što prije da zaborave.

Kao i svake godine i ove sezone se pokazalo da su pojedini klubovi napravili velike greške prilikom odabira novih pojačanja, a ovo je deset najgorih transfera u sezoni koja je iza nas.

1/11 Kreni

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi