"Ovo što imam u Cityju je nezamislivo u Barci i Bayernu"
Foto: EPA

Pep Guardiola iskreno poručuje

"Ovo što imam u Cityju je nezamislivo u Barci i Bayernu"

Prva sezona Pepa Guardiole u Engleskoj neće ostati u najboljem sjećanju trofejnom španskom stručnjaku, koji nakon dugo vremena nije uspio osvojiti niti jedan trofej u sezoni.

Guardiola je na klupi Barcelone i Bayerna osvojio čak 21 trofej, ali sa Manchester Cityjem se bori tek za plasman među četiri najbolje ekipe u Premier ligi, čime bi osigurao Ligu prvaka u narednoj sezoni.

Osim toga, izostao je uspjeh i u Evropi jer je Manchester City iz Lige prvaka eliminisan već u osmini finala i to od Monaca, koji je kasnije dogurao do polufinala.

Bez obzira na razočaravajuće rezultate, Guardiola će i naredne sezone predvoditi Građane a u svom posljednjem intervjuu je iskreno priznao da je na Etihadu doživio nešto što u Barcelonu i Bayernu sigurno ne bi.

"Taj osjećaj pritiska koji trener ima u Barceloni i Bayernu je ogroman i neopisiv. Tamo moraš pobjeđivati i nemaš drugu šansu, bez obzira na sve stvari koje si prethodno napravio. Neuspjeh se ne prašta i siguran sam da bi me i Bayern i Barcelona otpustili nakon ovakve sezone, kakvu sam imao u Manchester Cityju", rekao je Guardiola, te dodao:

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Sezona bez trofeja je za mene nešto na šta zaista nisam navikao, ali ostajem ovdje. Imamo drugu šansu i vjerujem da će sljedeće sezone biti mnogo bolje".

Manchester City će do kraja sezone u Premier ligi odigrati utakmice protiv West Bromwich Albiona i Watforda, a u slučaju da dođe do maksimalnih šest bodova, sigurno će izboriti četvrto mjesto i plasman u playoff kvalifikacija za Ligu prvaka.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi