Ovo su potencijalni parovi baraža za SP
Foto: EPA

Bit će sigurno veoma interesantno

Ovo su potencijalni parovi baraža za SP

E. Čaušević

Večerašnjim utakmicama kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo saznali smo skoro sve učesnike baraža koji se igra narednog mjeseca.

Pobjedom u Kijevu sa 2:0 selekcija Hrvatske se uspjela plasirati u baraž gdje će biti jedan od nositelja. Najveći gubitnik je sigurno selekcija Slovačke koja je ostala bez baraža jer je završila kao najgora drugoplasirana selekcija. 

Jedina nepoznanica je još da li će Portugal ili Švicarska direktno na SP u Rusiju ili će završiti u baražu. Ipak, koja god od ovih ekipa završi u baražu nakon sutrašnjeg okršaja imat će ulogu nositelja. U grupi nositelja su Portugal/Švicarska, Italija, Danska i Hrvatska, dok su nenositelji Sjeverna Irska, Švedska, Irska i Grčka.

Tako bi se u baražu mogli sastati: Hrvatska - Grčka, Italija - Švedska, Portugal/Švicarska - Irska, Danska - Sjeverna Irska. Ipak, tačne parove baraža saznat ćemo 17. oktobra kada će se održati ždrijeb. Prve utakmice baraža igraju se od 9. do 11. novembra, a revanši od 12. do 14. novembra.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije