Owen: Klopp se sa Liverpoolom može boriti za titulu

Fanovi Redsa očekuju dolazak Nijemca

Owen: Klopp se sa Liverpoolom može boriti za titulu

S. Bošković

Bivši napadač Liverpool Michael Owen smatra da bi Jurgen Klopp mogao oduševiti sve fanove Liverpoola.

Redsi su jučer dali otkaz Brendanu Rodgersu zbog lošeg starta sezone, a kao njegove glavne zamjene nameću se Jurgen Klopp i Carlo Ancelotti.

"Klopp će sigurno oduševiti sve fanove Liverpoola koji nisu bili zadovoljni Rodgersom i njihova uloga u procesu promjene trenera ne smije biti potcijenjena. Klopp bi na Anfield donio želju za uspjehom, te bi doveo klub iz top šest u ligi do kluba koji bi se borio za titulu i bio među najbolja četiri u svakoj sezoni", poruio je Owen, koji je potom dodao:

"Najveća razlika između Kloppa i  Ancelottija je ta što je Ancelotti bio trener u timovima koji su već imali vrhunske igrače. Klopp je preuzeo Borussiju Dortmund kad su bili u sličnoj situaciji kao Liverpool sad".

Potražite više informacija na temu Premier league:

Otočki mediji prenose da se uprava Redsa dogovorila sa Kloppom i da će dolazak novo stratega na Anfield uskoro biti ozvaničen. 

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.