Oxlade-Chamberlain izvukao Topnike: Arsenal - Tottenham 1:1
Foto: EPA

Remi u velikom londonskom derbiju

Oxlade-Chamberlain izvukao Topnike: Arsenal - Tottenham 1:1

M. Šljivak

Veliki londonski derbi u 6. kolu engleske Premier lige odigrali su na Emiratesu Arsenal i Tottenham, a na kraju pobjednika nije bilo (1:1).

Siromašan je bio uvod u ovoj utakmici. Tek u 21. minuti stvorena je prva prilika, ali je udarac Alexa Oxlade-Chamberlaina zaustavljen.

Isti igrač je dvije minute kasnije imao dobru šansu, no ponovo neprecizno. Zatim je Lloris spašavao nakon udarca Wilsherea, da bi zatim i Tottenham uspio ugroziti u dva navrata gol Arsenala.

Prvo je šutirao Adebayor, a zatim je Szczesny dobro odbranio pokušaj Vertonghena.

Završnica prvog dijela je bila izuzetno zanimljiva. Oxlade-Chamberlain je ponovo iskušao Llorisa, da bi na drugoj strani Chadli i Adebayor dobro ugrozili gol Arsenala, ali se na odmor otišlo bez golova.

Nakon 10 minuta igre u nastavku Tottenham je poveo. Sjajnu akciju gostiju završio je Nacer Chadli za vodstvo Spursa od 1:0.

Samo tri minute kasnije pokušaj Mertesackera zaustavlja Lloris. Zatim je i Ozil  prijetio, ali i Nijemac je neprecizan, da bi ipak u 74. minuti Arsenal izjednačio. Pogodio je Alex Oxlade-Chamberlain za konačnih 1:1.

Premier liga, 6. kolo: 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Arsenal - Tottenham 1:1 (Oxlade-Chamberlain 74' / Chadli 56')

 

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.