Oxlade-Chamberlain sve bliži Stamford Bridgeu
Foto: EPA

Englez uskoro napušta Arsenal?

Oxlade-Chamberlain sve bliži Stamford Bridgeu

Fudbaler Arsenala AlexOxlade-Chamberlain se već neko vrijeme povezuje s mogućim napuštanjem Emiratesa, a iako se i Liverpool spominjao kao jedan od klubova zainteresovanih za njegove usluge, čini se da je on najbliži prelasku u Chelsea.

Naime, reprezentativac Engleske se već neko vrijeme nalazi na meti Antonia Contea, a u Chelseaju su sve uvjereniji da će uspjeti dogovoriti njegov transfer s velikim gradskim rivalima.

Britanski mediji špekulišu da je Chelsea spreman isplatiti 35 miliona funti za Oxlade-Chamberlaina, te da su u Arsenalu voljni prihvatiti ovakvu ponudu Plavaca.

Chemberlain bi sigurno doprinijeo "dubini" ekipe Chelseaja, a on je od 2011. godine, kada se kao 17-godišnjak pridružio Arsenalu, u Wengerovoj ekipi pokrivao veliki broj pozicija. Francuski stručnjak je tako 23-godišnjeg Oxlade-Chamberalina "isprobavao" na pozicijama lijevog i desnog krila, centralnog i ofanzivnog veznog igrača, pa čak i beka.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Mediji na Otoku pretpostavljaju i da bi sam Oxlade-Chamberlain bio voljan napustiti Emirates, s obzirom na njegovu nešto manju minutažu u prethodnoj sezoni.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije