Oxlade-Chamberlain u Liverpoolu za 25 miliona funti
Foto: EPA

Obostrani interes igrača Arsenala i ekipe sa Anfielda

Oxlade-Chamberlain u Liverpoolu za 25 miliona funti

Arsenal se nada da će uspjeti potpisati nove ugovore sa nekim od svojih zvijezda. Pregovori sa Ozilom, Alexisom i Alexom Oxlade-Chamberlainom traju već neko vrijeme, ali do dogovora između kluba i njih još uvijek nije došlo.

Najnovije informacije iz britanskih medija govore, da bi upravo Oxlade-Chamberlain, čiji ugovor sa Arsrenalom traje do 2018. godine, mogao ovog ljeta napustiti londonski klub.

Kako prenosti Telegraph, 23-godišnji Englez trenutno razmatra svoje opcije, a ukoliko ne postigne dogovor sa Arsenalom, špekuliše se da bi se Oxlade-Chamberlain volio pridružiti Liverpoolu gdje bi, u ekipi Jurgena Kloppa, vjerovatno igrao centralnog veznog, što je pozicija koju preferira.

Čini se da je i Klopp zainteresovan za ovakav razvoj događaja te su u Liverpoolu spremni ponuditi 25 miliona funti za usluge mladog Oxlade-Chamberlaina.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Arsenal bi, međutim, mogao za svog veznjaka tražiti i do 35 miliona funti, pa ostaje da se vidi da li će do dogovora između ova dva kluba zaista i doći.

Wenger je ove sezone Oxlade-Chamberlaina koristio uglavnom kao izmjenu, tako da je on samo 16 utakmica počeo u prvih 11.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi