Ozil pravi posljednji veliki transfer ovog ljeta?
Foto: EPA

Za 60 miliona eura seli u Barcelonu?

Ozil pravi posljednji veliki transfer ovog ljeta?

M. Šljivak

Ljetni prelazni rok u Španiji još uvijek nije završen.

Timovi će do večeras moći da dovode nove fudbalere, a španski mediji tvrde da bi se njemački fudbaler Mesut Ozil mogao vratiti u Španiju.

Navodno, Barcelona će pokušati da do kraja dana završi ovaj veliki transfer i spremni su za Ozila izdvojiti čak 60 miliona eura.

Ozilu ugovor s Arsenalom ističe na ljeto naredne godine. S obzirom na to da su u Londonu razočarani njegovim nastupima u protekloj sezoni, postoji velika mogućnost da se transfer završi i Nijemac bi mogao završiti na Nou Campu.

Eventualnim transferom Ozil bi postao još jedan u nizu igrača koji je igrao i za Real i za Barcelonu. On je od 2010. do 2013. godine nastupao za Kraljeve, nakon čega je otišao u Arsenal.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ipak, čini se kako je došlo vrijeme za odlazak, pa bismo Ozila mogli gledati u dresu katalinskog velikana.

Tokom karijere ovaj sjani fudbaler je igrao još za Werder i Schalke, a za četiri godine u Arsenalu je postigao 32 gola u 161 odigranoj utakmici.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti