Ozil zna za koga će navijati u duelu Bayerna i Reala

Nijemac govorio za Bild

Ozil zna za koga će navijati u duelu Bayerna i Reala

Iako je prošlo skoro četiri godine od odlaska iz Reala, Mesut Ozil i danas osjeća simpatije prema klubu iz Madrida. 

Nijemac je govoreći za Bild o četvrtfinalnoj utakmici između Bayerna i Real Madrida otkrio da će svim srcem navijati za Zidaneove izabranike, jer, kako kaže, njegovo srce kuca za kraljevski klub.  

"Moje srce kuca za Real. Igrao sam za taj klub i u Madridu i dan-danas imam mnogo prijatelja. Zbog toga Realu držim palčeve, iako im je protivnik Bayern", kazao je Ozil u razgovoru za njemački Bild. 

Dotakao se fudbaler Arsenala i proteklog Evropskog prvenstva na kojem je Njemačka u polufinalu eliminisana od Francuske.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Mislim da smo tada poklonili trofej, pošto smo mi bili najbolja ekipa na Euru. U polufinalu smo diktirali tempo sve dok nismo primili prvi gol. Kada si lošiji od protivnika a ispadneš, i to je teško. Ali kada si bolji a ispadneš, boli duplo više. To je stvar prošlosti. Mi sada moramo da gledamo u budućnost i da ostanemo svjetski šampioni", podvukao je Ozil.

Ozil je, podsjećanja radi, nakon epizode u Real Madridu prešao u Arsenal i od 2013. godine do danas je odigrao 145 utakmica za londonski klub. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije