Pachuca u polufinalu
Veliki preokret Pachuce

Poznat prvi polufinalni par u Japanu

Pachuca u polufinalu

M. Maksimović

Meksička Pachuca će igrati u  polufinalu ovogodišnjeg klupskog svjetskog prvenstva u Japanu. U četvrtfinalu je Pachuca savladala najbolju ekipu Afrike, Al Ahly nakon produžetaka 4:2.

Šestorostruki osvajač Afričke Lige prvaka je propustio velikih prednost, ekipa Josa Manuela je na poluvremenu imala prednost od 2:0. Prvo je u u 28. minuti Pinto postigao autogol za vodstvo Pachuce, a samoj završnici prvog dijela, Flavio je povisio na 2:0.

U nastavku utakmice Pachuca je stigla do izjednačenja. Prvo je u 47. minuti Montes smanjio na 1:2, a u 73. minuti, Gimenez je zabio za 2:2. Nakon osam minuta igre u produžetku, Alvarez donosi prednost Pachuci, a konačnih 4:2 postavlja drugim golom Gimez u 110. minuti.

Pachuca je ovom pobjedom izborila nastup u polufinalu gdje će 17. decembra igrati protiv Liga Deportiva Universitaria Quito iz Ekvadora. U drugom polufinalu će igrati Manchester United i pobjednik duela Adelaide United - Gamba Osaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.