Paderborn doveo Rafu iz Getafea

Tranfseri

Paderborn doveo Rafu iz Getafea

E. Škorić

Sada već bivši igrač Getafea, Rafa, potpisao je ugovor s Paderbornom.

Novi njemački bundesligaš, u čijim redovima igra i naš Mario Vrančić, doveo je odbrambenog igrača iz Getafea. Rafa je s Paderbornom potpisao dvogodišnji ugovor, te tako odlazi iz španske Primere nakon šest godina.

“Tražili smo igrača u odbrani. Veoma smo zadovoljni što su pregovori s Getafeom uspješno privedeni kraju”, rekao je generalni direktor Getafea Michael Born.

“Rafa je igrač koji nam odmah može pomoći svojim iskustvom i nogometnim umijećem. Može nam donijeti dodatnu stabilnost, koja je prijeko potrebna u Bundesligi”, istakao je trener njemačkog kluba Andre Breitenreiter.

Padeborn je u prva dva kola Bundeslige neporažen. U prvom je remizirao protiv Mainza (2:2), a proteklog vikenda je pobijedio HSV kod kuće s 3:0.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije