Paderborn ispustio trijumf, velika pobjeda Kaiserslauterna

Odigrana tri susreta njemačke 2. Bundeslige

Paderborn ispustio trijumf, velika pobjeda Kaiserslauterna

Tri utakmice 31. kola njemačke 2. Bundeslige bile su na rasporedu danas. Jako važne pobjede u borbi za najelitniji rang takmičenja upisali su Paderborn i Kaiserslautern. 

Fudbaleri Kaiserslauterna danas su na svom terenu dočekali FSV Frankfurt. Gosti su se prvi radovali, a strijelac je nakon tri minute igre bio Leckie. Domaćin je u 23. minuti susreta došao do preokreta, a strijelac je bio Dick. 

Kaiserslautern je do potpunog preokreta došao u 37. minuti susreta, a strijelac je bio Idrissou. Radost domaćih trajala je samo jednu minutu, a stvari je na početak vratio Wooten. Kada su svi očekivali da sudija označi kraj prvog poluvremena prednost domaćinu donio je Karl. 

Paderborn je na svom terenu ugostio Furth u velikom derbiju 31. kola. U prvom poluvremenu vidjeli smo samo jedan pogodak, a strijelac je u 36. minuti susreta bio Koc. Gosti su se vratili u 59. minuti preko Azemija, dok je prednost domaćim donio Vučinović u 75. minuti utakmice. Konačni rezultat postavio je Azemi u 92. minuti susreta i tako razočarao domaće navijače.

Ingolstadt je gostovao kod Aalena našeg Jasmina Fejzića, a susret je završen bez golova, a gosti su susret završili sa deset igrača. Naš reprezentativac bio je na golu domaćina. 

Njemačka, 2. Bundesliga, 31. kolo:
Kaiserslautern - FSV Frankfurt 3:2(Dick 23, Idrissou 37, Karl 45/Leckie 3, Wooten 38)
Paderborn - Furth 2:2(Koc 36, Vučinović 75/Azemi 59, 90+2)
Aalen - Ingolstadt 0:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.