Paderborn u finišu izborio remi u derbiju, poraz Bochuma

2. Bundesliga, 26. kolo

Paderborn u finišu izborio remi u derbiju, poraz Bochuma

Ekipa Paderborna u okviru 26. kola 2. Bundeslige remizirala je na gostovanju kod Union Berlina, a derbi ovoga kola između dvije ekipe koje se bore za najviši plasman završio je sa 1:1.

Nakon što je prvo poluvrijeme završilo bez golova, domaći fudbaleri poveli su preko Brandyja u 56. minuti susreta. Sastav Paderborna u kojem se od prve minute našao Mario Vrančić igrao je oprezno većim dijelom utakmice, ali nakon primljenog gola gosti su krenuli dosta ofanzivnije.

Šanse su se nizale pred golom Uniona, ali su gosti odbranu domaćih uspjeli probiti tek u 90. minuti utakmice kada je Hünemeier pogodio za konačnih 1:1 i veoma bitan bod za ekipu Paderborna koja se ovim remijem zadržala na trećoj poziciji popularne Cvajte.

Da je kojim slučajem slavio večeras u Berlinu Union se mogao i poravnati na tabeli sa drugoplasiranim Fürthom koji je remizirao na gostovanju kod Dynamo Dresdena koji se grčevito bri za opstanak. Goste je u vodstvo doveo Đurđić iz penala u 71. minuti, a rođeni Bosanac koji nastupa za Sloveniju Zlatko Dedić na isti je način postavio konačnih 1:1 sedam minuta kasnije.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

U posljednjem susretu večeras Bochum našeg internacionalca Adnana Zahirovića doživio je poraz pred domaćom publikom, a pobjedom od 1:0 puni plijen iz Bochuma odnio je Sandhausen. Zahirović je cijeli susret odgledao sa klupe za rezervne igrače.

2. Bundesliga, 26. kolo:
Bochum – Sandhausen 0:1 (Stiefler 7)
Dynamo Dresden - Greuther Furth 1:1 (Dedić 78 /  Đurđić 71)
Union Berlin – Paderborn 1:1 (Brandy 56 / Hünemeier)

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.