Paklen raspored za Manchester United do kraja sezone

Mnogo mečeva za Crvene đavole

Paklen raspored za Manchester United do kraja sezone

Fudbaleri Manchester Uniteda suočit će se sa paklenim rasporedom do kraja ove sezone.

Trener ovog kluba Jose Mourinho već se u nekoliko navrata žalio da njegova ekipa previše često igra utakmice, a kada vidi raspored do kraja sezone, sigurno mu neće biti drago. 

Ekipa sa Old Trafforda je već odigrala 47 mečeva ove sezone računajući i pobjedu proitv Rostova u revanšu osmine finala Lige šampiona. Oni su, dakle, još uvijek aktivni u tom takmičenju, a u četvrtfinalu će igrati protiv belgijskog Anderlechta. Već su osvojili Carling Cup pobjedom protiv Southamptona u finalu, a prije nekoliko dana su eliminisani iz FA Cupa nakon poraza od Chelseaja na Stamford Bridge stadionu sa 1:0.

Do kraja sezone ih očekuje još najmanje 14 mečeva što može rasti i do 17 ukoliko dođu do finala Evropa lige. Ukoliko se to i desi, Crveni đavoli će, nakon pauze za reprezentativne mečeve, od 1. aprila odigrati čak 16 mečeva u 54 dana što znači da će u prosjeku igrati svakih 3,38 dana.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Podsjetimo, United je trenutno na 6. mjestu Premiershipa sa 49 bodova, odnosno šest bodova manje od Liverpoola koji se nalazi na mjestu koje vodi u Ligu šampiona naredne sezone. Ruku na srce, Crveni đavoli imaju i dva meča manje. Osim Liverpoola, zaostaju i jedan bod za Arsenalom koji se nalazi na 5. mjestu i ima isti broj mečeva kao Manchester United.

Izabranici Josea Mourinha će vjerovatno šansu da naredne sezone igraju u Ligi šampiona tražiti osvajanjem Evropa lige.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi