Pakleni plan: U Barci znaju kako nadoknaditi Neymara
Foto: EPA

Izdvojit će 180 miliona eura

Pakleni plan: U Barci znaju kako nadoknaditi Neymara

O. Lekić

Jedan od najboljih svjetskih fudbalera, Neymar, mogao bi napustiti Barcelonu, no njegov eventualni odlazak ne treba da brine navijače katalonskog ponosa.

Iako je prvi čovjek Barcelone izjavio da Neymar nije na prodaju, te da će i dalje nositi dres katalonskog kluba, ugledni svjetski mediji sve više vjeruju da će sjajni Brazilac napustiti slavni španski klub.

Navodno je Neymar sve bliže PSG-u, a Barcelona kako pišu svjetski mediji sprema odgovor, odnosno od novca koji bi zaradili njegovom prodajom znantno bi pojačala ekipu.

Plan čelnika katalonskog kluba je bio novce zarađene od Neymarove prodaje potrošiti na dovođenje Verattija i Mbappea, no navodno su zbog malih šansi njihovog dolaska u Barceloni se okrenuli rezervnoj opciji.

A, ona izgleda zastrašujuće. Naime, ukoliko doista dođe do Neymarove prodaje Barcelona će u svoje redove svim silama pokušati dovesti Philippea Coutinha iz Liverpoola, te Paula Dybalu iz Juventusa.

Potražite više informacija na temu La Liga:

U ovom trenutku izgleda nemoguće, no Barcelona je navodno spremna za Coutinha Liverpoolu ponuditi 80 miliona eura, a Juventusu za Dybalu 20 više. Teško da se takve ponude mogu odbiti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi