Palermo odustao od dovođenja Šunjića
Foto: EPA

Ne ide u Italiju

Palermo odustao od dovođenja Šunjića

M. Šljivak

Italijanski Palermo odustao je od dovođenja bh. reprezentativca Tonija Šunjića.

Reprezentativac BiH je bio jako blizu dolaska na Siciliju. U redovima Stuttgarta je postao višak i klub je imao namjeru da ga proda.

Palermo je bio jedan od glavnih kandidata za njegovo dovođenje. Ugovor je trebao da se ozvaniči u narednim danima, ali su pregovori propali.

Jučer je Stuttgart postavio ultimatum italijanskom timu da imaju 48 sati da završe transfer, ali je u međuvremenu rukovodstvo ovog tima odlučilo da prekine pregovore i da se okrene drugom igraču.

Umjesto Šunjića redove Palerma bi trebao pojačati štoper Sassuola Emanuele Terranova.

Ipak, izvjesno je da će bh. defanzivac do kraja januara napustiti redove popularnih Švaba jer u ovom timu više na njega ne računaju.

Šunjić je član Stuttgarta postao i januaru 2015. godine, a u karijeri je igrao još za ukrajinsku Zoryu, ruski Kuban i belgijski Kortrijk, te Zrinjski iz Mostara.

Ove sezone je postigao dva gola u 10 nastupa za Stuttgart u Cvajti, ali je klub usprkos dobrim igrama odlučio da ga proda i on nije otputovao na zimske pripreme.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Do kraja januara trebali bismo saznati novi tim za bh. reprezentativca, a Palermo će s nekim drugim štoperom pokušati izboriti opstanak u Seriji A.

Trenutno su u teškoj poziciji i nalaze se na 18. mjestu sa 10 bodova, osam manje od sigurne zone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi