Palmeiras prkosi Adidasu da oda počast Chapecoenseu

Žele igrati u njihovim dresovima

Palmeiras prkosi Adidasu da oda počast Chapecoenseu

E. Čaušević

Fudbaleri Palmeirasa prije nekoliko dana ovjerili su titulu prvaka Brazila jedno kolo prije završetka ove sezone brazilske Serije A.

Palmeiras svoj posljednji meč ove sezone igra 11. decembra na gostovanju protiv Vitorije. Ipak, posljednje kolo Serije A je u sjeni jučerašnje avionske nesreće u kojem je poginuo skoro cijeli tim Chapecoensea.

Brazilski klubovi su odlučili da će besplatno slati igrače na posudbu u ovaj klub, a Palmeiras želi na poseban način odati počast žrtvama ove tragedije. Naime, novi prvak Brazila na posljednjem meču želi igrati u dresovima Chapecoensea.

FS Brazila je potvrdio da je dobio zahtjev od Palmeirasa da igraju u dresovima Chapecoensea, ali još uvijek čekaju odgovor Adidasa koji je sponzor Palmeirasa. Igrači Chapecoensea igraju u dresovima Umbra.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi