Panathinaikos, Fener i Austria potvrdili prolaz
Foto: EPA

Idu u grupnu fazu EL

Panathinaikos, Fener i Austria potvrdili prolaz

Panathinaikos, Fenerbahče i Austria iz Beča potvrdili su danas svoj prolaz u grupnu fazu Evropske lige nakon što su i u revanš susretima bili sigurni.

Fenerbahče je na gostovanju kod Grasshoppersa slavio sa 2:0 kasnim golovima Fernandaa i Stocha, pa je Švicarce izbacio sa ukupnih 5:0. Siguran gost bila je i bečka Austria, koja je sa 2:1 savladala Rosenborg. Tim iz austrijske prijestolnice je i u prvoj utakmici na svom stadionu slavio identičnim rezultatom.

Plasman u grupnu fazu osigurao je i Panathinaikos, koji je remizirao na gostovanju kod Brondbyja (1:1). Grčki tim je u prvom susretu slavio sa ubjedljivih 3:0 i još tada riješio ovaj dvomeč u svoju korist.

U grupnu fazu se plasirao i Krasnodar koji je remizirao u Albaniji protiv Partizana (ukupno 4:0), te Liberec koji je i drugi put u sedam dana savladao AEK iz Larnace sa 3:0 (ukupno 4:0).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi