Paolo Maldini: Kapiten koji će živjeti vječno

Karijera na kojoj mnogi zavide

Paolo Maldini: Kapiten koji će živjeti vječno

D. Vejo

Poput rimskog centuriona, u maniru pravih vojskovođa i komandanata predvodio je punih 25 godina italijanski Milan u Seriji A.

Povrede su ga zaobišle, pa je s toga i dočekao treću deceniju u crveno-crnom dresu. San Siro mu se klanjao svaki put kada je sa pojedinim dječakom ili djevojčicom držeći ih za ruku, izaša na travnatu podlogu slavnog italijanskog kluba koji ima bogatu historiju, a gdje je dio iste postao upravo Maldini.

Dres sa brojem tri, povučen je iz upotrebe, ali i s razlogom. Čeka se neki novi, ali teško ponovljivi kapiten karaktera kao što je Mladini.

Njegova karijera želja je mnogih fudbalera današnjice. Poštovao je svakog protivnika, ali je najviše cijenio svoje saigrače i sebe. Krvavih koljena i ruku, napuštao je svaku utakmicu. Nije posjedovao tehniku ali jeste čast. 

Njegovi uspjesi su i više nego impresivni.

Paolo Maldini odigrao je 25 sezona u dresu Milana, osvojio sedam naslova prvaka države sa svojim timom, zabilježio 902. utakmice, postigao 33 gola, pet puta podigao trofej Lige prvaka te isto toliko puta osvojio UEFA Super Kup. Dva internacionalna Kupa, pet Superkupova Italije i jedan FIFA Svjetski Kup.

Legenda, kakva se jednom rađa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi