Pape sa Alanyasporom kreće ka gornjem dijelu tabele
Foto: EPA

Druga uzastopna pobjeda

Pape sa Alanyasporom kreće ka gornjem dijelu tabele

M. Šljivak

Ekipa Alanyaspora, koju sa klupe predvodi bh. stručnjak Safet Sušić, došla je danas do druge uzastopne pobjede u prvenstvu Turske.

Alanyaspor je 12. kolu Superlige na svom terenu dočekao ekipu Yeni Malatyaspor sa 1:0, te je ovom pobjedom najavio pohod ka gornjem dijelu tabele.

Dobar i otvoren meč ponudila su ova dva tima, šansi je bilo dosta, ali je na kraju postignut samo jedan gol. Igrala se 55. minuta kade je iskusni Brazilac Vagner Love pogodio za vodstvo od 1:0 i ipostaviće se tri boda za domaći tim.

Ekipa Safeta Sušića je trenutno na 10. mjestu Superlige sa 17 bodova, ali interesantno je da vodeći timovi imaju svega devet bodova više i ova sezona će sasvim sigurno biti interesantnija nego ikad.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Superliga, 12. kolo:

Alanyaspor - Yeni Malatyaspor 1:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi