Paragvaj izbacio Brazil i spriječio veliko polufinale

Karioke putuju kući

Paragvaj izbacio Brazil i spriječio veliko polufinale

Fudbalska reprezentacija Paragvaja plasirala se u polufinale Copa Americe nakon što je u polufinalu ovog takmičenja nakon bolje izvođenja penala eliminisala Brazil.

Ipak, susret nije najbolje krenuo po Paragvajce kada je Robinho u 15. minuti utakmice pogodio za vodstvo Karioka od 1:0. Paragvaj je do izjednačujućeg gola stigao u 72. minuti, a precizan sa bijele tačke bio je Gonzalez.

U “fudbalskoj lutriji” koja je uslijedila skoncentrisaniji su bili Paragvajci, koji su na kraju slavili sa ukupnih 5:4. Penale za Brazil promašili su Everton Ribeiro i Douglas Costa, dok je neprecizan za Paragvaj bio Roque Santa Cruz, nekadašnji napadač Bayerna iz Minhena.

Copa America, četvrtfinale:
Brazil - Paragvaj 1:1 (4:5 nakon penala)

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.