Parma potopljena u Torinu, Đurić pogodio mrežu Chieva

Odigrane četiri utakmice 11. kola Serije A

Parma potopljena u Torinu, Đurić pogodio mrežu Chieva

Četiri utakmice 11. kola talijanske Serije A na rasporedu su bile danas, a novi ubjedljiv trijumf upisao je Juventus.

Stara dama dočekala je na svom terenu Parmu, a gosti su doživjeli pravu katastrofu u Torinu. Juventus je do vodstva došao u 23. minuti susreta. Mrežu Mirantea zatresao je Llorente. 

Samo šest minuta kasnije bilo je 2:0 za Juventus, a ovaj put strijelac je Lichtsteiner. Konačnih 3:0 u prvom poluvremenu postavio je Fernando Llorente u 36. minuti susreta. 

Nastavio je Juventus u istom ritmu i u nastavku susreta. Carlos Tevez upisao se u listu strijelaca u 50. minuti susreta. Osam minuta kasnije Argentinac je stigao i do svog drugog gola na susretu. Juventus je šesti pogodak na susretu postigao u 76. minuti, a strijelac je Morata. Isti igrač postavio je konačnih 7:0 u 88. minuti susreta.

Empoli je na svom terenu dočekao Lazio našeg Senada Lulića. Domaćin je do vodstva došao u 52. minuti susreta, a strijelac je bio Barba. Samo tri minute kasnije Maccarone je povećao prednost svoje ekipe. 

Lazio se uspio vratiti u 66. minuti susreta. Candreva je u ulozi asistenta, a mrežu Empolija trese Đorđević. Više od toga Lazio nije mogao, ostalo je do kraja susreta 2:1 za Empoli. 

Cesena je gostovala u Veroni kod Chieva. Domaćin je do vodstva došao u 48. minuti susreta, a strijelac je nakon asistencije Radovanovića bio Pellissier. Milan Đurić u igru je ušao u 52. minuti u redovima Cesene, a u 88. zatresao je mrežu ekipe iz Verone. Ipak trijumf Chievu donio je Pellissier u 90. minuti susreta. Ervin Zukanović odigrao je svih 90 minuta za Chievo. 

Palermo je na svom terenu dočekao Udinese. Gosti su do vodstva došli u petoj minuti susreta, a mrežu Palerma zatresao je Thereau. Domaćin se vratio u 42. minuti susreta, a strijelac je sa bijele tačke Dybala.

Mogao je Palermo doći do vodstva u 54. minuti susreta, ali drugi jedanaesterac za domaće nije iskoristio Vazquez. Ostalo je do kraja susreta 1:1. 

Italija, Serija A, 11. kolo:

Chievo - Cesena 2:1 (Pellissier 48, 90/Đurić 88)
Palermo - Udinese 1:1 (Dybala 42-pen/Thereau 5)
Juventus - Parma 7:0 (Llorente 23, 36, Lichtsteiner 29, Tevez 50,58, Morata 76,88)
Empoli - Lazio 2:1 (Barba 52, Maccarone 55/Đorđević 66) 

Potražite više informacija na temu Serie A:

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.