Parola "Biće rata" skupo koštala Rad

Dvije utakmice bez navijača

Parola "Biće rata" skupo koštala Rad

Disciplinska komisija FS Srbije kaznila je beogradski Rad sa dvije utakmice bez prisustva publike na domaćem terenu zbog navijačkih incidenata na meču protiv Novog Pazara i parole "Biće rata".

Na otvaranju proljetnog dijela sezone Jelen Superlige navijači Rada palili su zastave Turske i Albanije, uzvikivali nacionalističke parole i istakli parolu "Biće rata".

Rad će pred praznim tribinama dočekati Voždovac 7. marta i Donji Srem 21. marta. FS Srbije je istovremeno pokrenuo postupak protiv Novog Pazara zbog napada na fudbalera tog kluba Žarka Udovičića u službenim prostorijama.

Udovičiću je prijećeno pištoljem zbog promašenog penala na utakmici protiv Rada.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.