Partizan bez Evertona do kraja sezone

Veliki hendikep za crno-bijele

Partizan bez Evertona do kraja sezone

D. Vejo

Marko Nikolić danas je dobio loše vijesti od strane stručnog medicinskog tima Partizana, a radi se o tome da će Brazilac Everton zbog povrede zgloba propustiti ostatak sezone.

Vezisti crno-bijelih slijedi tronedjeljna pauza, zbog povrede skočnog zgloba koju je zadobio u jučerašnjem duelu protiv Vojvodine, a u prvoj utakmici polufinala Kupa Srbije (0:0).

Ni manje ni više, na njega je oštro startovao bivši defanzivac crno-bijelih Filip Malbašić, a posljedice su bile vidljive odmah na terenu. Bolna grimasa na licu Evertona nije slala pozitivne signale stručnom štabu tima iz Humske.

Prema prvim prognozama, on bi mogao da zaigra tek u finalu Kupa Srbije, ukoliko njegov tim ostvari plasman u isto. 

Do sada, Everton je nastupao 33 puta za Partizan te postigao jedan gol.

Vrijedno pomena jeste i to, da je Brazilac bio predment rasističkih uvreda u prvom proljećnom kolu kada je Partizan gostovao na Banjici.

Može se reći da je ovo bilo teško proljeće za Partizanovog kreatora igre.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi