Partizan najavio žalbu: Sudija nas je pokrao
Foto: EPA

Nakon poraza od Olympiakosa

Partizan najavio žalbu: Sudija nas je pokrao

M. Šljivak

FK Partizan poražen je sinoć na svom terenu od grčkog Olympiakosa s 1:3 u prvom meču trećeg pretkola Lige prvaka.

Crno-bijeli su bili nemoćni protiv velikana iz Pireja, ali u beogradskom timu smatraju da je njihov rival sinoć imao i veliku pomoć sudije.

Italijan Davide Massa imao je nekoliko veoma kontroverznih odluka i u Partizanu smatraju da ih je pokrao.

Predsjednik srbijanskog kluba Milorad Vučelić je najavio žalbu UEFA-i.

"Čestitam Olympiakosu na pobjedi, ali sudija Massa je bio katastrofalan. Sudio je protiv nas i bio je 12. igrač Olympiakosa", rekao je Vučelić, te je dodao:

"Možemo da se žalimo i očigledno je da je Massa navijao za našeg rivala.Ovo nije opravdanje za poraz, ali suđenje je bilo katastrofalno", istakao je Vučelić.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Čak i ako sudija bude sankcionisan, Partizan ima veoma male šanse za prolaz dalje i potrebno im je pravo čudo u Pireju naredne sedmice.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi