Partizan ostao bez najboljeg igrača, ali zaradio finu cifru
Foto: EPA

Đurđević u Olympiakosu

Partizan ostao bez najboljeg igrača, ali zaradio finu cifru

Fudbalski klub Partizan će u nastavak sezone ući značajno oslabljen zbog toga što će najbolji igrač beogradskog kluba Uroš Đurđević danas postati novi fudbaler grčkog Olympiakosa.

Sjajni Đurđević bi večeras trebao biti zvanično predstavljen u klubu iz Pireja, u koji će doći nakon samo jedne godine provedene u crno-bijelom dresu.

Đurđević je u Partizan stigao u ljeto 2016. godine iz Palerma kao slobodan igrač, a crno-bijeli će njegovom prodajom zaraditi 2,5 miliona eura. Osim toga, Partizanu će pripasti i 15% od njegovog narednog transfera.

Ovaj 23-godišnjak je u prošloj sezoni odigrao 34 utakmice za Partizan i postigao je 28 pogodaka i uz Leonarda je jedan od najzaslužnijih što je dupla kruna stigla u Humsku.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Uroš Đurđević je nedavno postigao pogodak Olympiakosu u remiju 2:2 u Pireju u okviru kvalifikacija za Ligu prvaka, pa je veoma moguće da su baš na toj utakmici čelnici slavnog grčkog kluba uvidjeli kvalitete ovog napadača i odlučili da ga kupe.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi