Partizan prodaje Leonarda u Metz
Foto: EPA

Transfer pred realizacijom

Partizan prodaje Leonarda u Metz

Najbolji fudbaler Partizana Leonardo će svoju karijeru najvjerovatnije nastaviti u Metzu, javljaju srbijanski mediji.

Sjajni Brazilac se već dugo nalazi na izlaznim vratima kluba i nije otputovao sa ostatkom ekipe u Grčku na revanš protiv Olympiakosa. Iz beogradskog kluba su poručili da je Leonardo povrijeđen, ali čini se da je istina drugačija.

Naime, fudbaler Partizana je dogovorio odlazak u Francusku od kojeg bi šampion Srbije trebao zaraditi 4,2 miliona eura, od čega polovinu odmah, a drugu polovinu kroz rate.

Leonardo je imao pozive iz nekih arapskih klubova, ali je Metz izjednačio njihove ponude. Brazilcu je Ligue 1 atraktivnija od odlaska na istok i sve su prilike da će Metz biti njegova destinacija.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Leonardo (25) je prije dolaska u Partizan 2016. godine nastupao za Anži, Gabalu, Metalurg Donjeck, Paralimni i Beerschot.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti