Partizan promašio dva penala i izgubio od Čukaričkog
Foto: StarSport

Skupo plaćaju ceh igranja na dva fronta

Partizan promašio dva penala i izgubio od Čukaričkog

Fudbaleri Partizana nastavljaju bilježiti loše rezultate u srbijanskoj Super ligi.

Večeras su crno-bijeli svojim navijačima priredilo još jedan šok izgubivši na svom terenu od Čukaričkog. Aktuelni osvajač Kupa Srbije je ponovo bio koban za Partizan, a na kraju je slavio rezultatom 1:0.

Gol odluke postigao je Brazilac Lucas Piasentin u 34. minuti utakmice, a zanimljivo je da su fudbaleri domaćeg kluba propustili realizovati čak dva jedanaesterca.

Prvo je u 49. minuti sa bijele tačke promašio Grbić, da bi u 79. isto učinio Babović. Čukarički je utakmicu završio sa desetoricom na terenu zbog isključenja Galvaa u 72. minuti. 

Vrijedi još istaći da je dojučerašnji fudbaler Borca Aleksandar Subić odigrao svih devedeset minuta za Partizan.

Partizan očigledno skupo plaća ceh igranja na dva fronta. Crno-bijelim je dobra utjeha što u Evropskoj ligi igraju odlično, gdje nakon dva kola imaju maksimalnih šest bodova.

Ipak, Evropa dođe i prođe, i kad tad se valja vratiti u svakodnevnicu. A tamo situacija nije obećavajuća, jer Crvena zvezda Partizanu bježi već 12 bodova.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Super liga, 12. kolo:

Partizan - Čukarički 0:1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije