Partizan protutnjao Pancho Arenom za grupnu fazu Evropa lige

Sjajna partija Beograđana

Partizan protutnjao Pancho Arenom za grupnu fazu Evropa lige

Fudbaleri beogradskog Partizana večeras su protutnjali Pancho Arenom u mađarskom Felcsutu te su sa 4:0 porazili i izbacili iz Evropa lige ekipu Videotona.

Naravno, ovaj trijumf ekipi iz Humske donio je plasman u grupnu fazu Evropa lige i još najmanje šest mečeva u Evropi do kraja godine. 

Može se slobodno reći da je rezultat ovakav prije svega jer ekipa Videotona nije iskoristila svoje šanse, a gosti svoje jesu, pa su na kraju izbacili ekipu iz Mađarske.

Prvi su zaprijetili domaći preko Loica Negoa, ali je njegov udarac sjajno odbranio Stojković. Samo nekoliko minuta kasnije, tačnije u 6. minuti, Partizan je poveo. Sjajnu kontru realizovao je Tawamba za vodstvo gostiju. Slična slika viđena je i u nastavku prvog dijela igre. Domaći su napadali, a gosti su iz kontri postizali golove. Prvo je za 2:0 pogodio Soumah, da bi konačan rezultat prvog dijela meča postavio Đurđević deset minuta prije odlaska na odmor. 

U nastavku meča viđena je nešto mirnija utakmica, a Partizan je do novog gola stigao u 87. minuti, a strijelac je opet bio Đurđević. Domaći su meč završili sa desetoricom jer je Juhasz dobio crveni karton u 47. minuti. Naši internacionalci Anel Hadžić i Asmir Suljić igrali su od prve minute za domaću ekipu.

Treba reći da je dalje prošla i ekipa AEK-a koja je sa 3:0 večeras pobijedila Club Brugge te su svakako napravili malo iznenađenje. Naš reprezentativac Ognjen Vranješ igrao je cijeli meč za domaće. 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:





NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi