Partizan slavio nad Alkmaarom, APOEL visoko poražen
Foto: EPA

Evropska liga, grupna faza:

Partizan slavio nad Alkmaarom, APOEL visoko poražen

Fudbaleri Partizana slavili su večeras pobjedu nad AZ Alkmaarom (3:2) u prvoj utakmici grupne faze Evropske lige. 

Beogradski tim je poveo već u 11. minuti golom Oumaroua, a minimalna prednost trajala je sve do 34. minute. Za izjednačenje AZ Alkmaara pogodio je Van der Linden, da bi samo šest minuta kasnije Oumarou ponovo zatresao mrežu i vratio vodstvo Partizanu. 

Publika na stadionu nije pretjerano uživala u drugom poluvremenu. Na novi gol se čekalo sve do 89. minute, kada je Živković povisio na 3:1. Ipak, gosti u posljednjim sekundama uspjeli smanjiti prednost i za strijelac je ovaj put bio Henriksen kojem je asistirao Tanković. 

Athletic Bilbao je opravdao ulogu favorita i kao domaćin savladao Augsburg sa 3:1. Iako je njemački tim preko Altintopa imao vodstvo do 55. minute, nastavak utakmice ponudio je veliki preokret i Bilbao je golovima Aduriza i Susaete slavio sa 3:1. 

Naš Semir Štilić je sa svojim APOEL-om visoko poražen od Schalkea rezultatom 3:0, a drugi meč grupe K između Asterasa i Sparte Prag završen je rezultatom 1:1. 

Evropska liga, grupna faza:

Partizan - AZ Alkmaar 3:2

Athletic Bilbao - Augsburg 3:1

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

APOEL  - Schalke 0:3

Asteras - Sparta Prag 1:1

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.