Partizan slavio u gradskom derbiju,  Javor opet bez pobjede

Jelen Super liga, osmo kolo

Partizan slavio u gradskom derbiju, Javor opet bez pobjede

S. Bošković

Partizan je bio bolji protiv OFK-a  Beograd, dok hit prvenstva Javor nije uspio savladati ekipu Radničkog.

Voždovac je u gostima protiv Surdulice nastavio s veoma dobrim partijama, za njih, ove sezone. Upisali su pobjedu od 3:1. Domaćini su poveli nakon 20 minuta igre golom Arsića, a onda je uslijedio preokret gostiju.

Prije kraja prvog dijela Adamović je izjednačio na 1:1. U 62. minuti igre Obiora je bio precizan s bijele tačke, a šest minuta kasnije igrač je postigao gol za potpuni preokret ekipe Voždovca.

Novi Pazar je s minimalnih 1:0 savladao ekipu Rada, a pogodak odluke pao je već u trećoj minuti igre. Put do mreže pronašao je Radivojević.

Partizan je u gradskom derbiju savladao ekipu OFK Beograda sa 2:1. Dominirali su crno-bijeli tijekom čitavog susreta, a poveli su nakon samo pet minuta igre. Čupića je matirao Živković. Partizan je poduplao vodstvo golom Šaponjića pola sata igre kasnije.

Nakon pet minuta igre u nastavku  Ignjatijević smanjuje na 2:1, ali domaći tim nije dopustio da prime još jedan gol i posljednjih 40 minuta susreta odradili su mirno.

U posljednjem susretu dana Javor, koji se nije uspio oporaviti od poraza protiv Crvene Zvezde, i Radnički Niš odigrali su susret bez pogodaka.

Nakon nekompletiranog osmog kola na ljestvici i dalje vodi Crvena Zvezda, a slijede Javor, Partizan, te Vojvodina. Na dnu se nalaze Jagodina i Surdulica.

Jelen  Super liga, osmo kolo:

Surdulica - Voždovac 1:3 (Arsić 20', Adamović 40', Obiora 62', 68')

Novi Pazar - Rad 1:0 (Radivojević 3')

Partizan - OFK Beograd 2:2 (Živković 5', Šaponjić 34', Ignjatijević 50')

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Javor - Radnički Niš 0:0



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti