Partizanova titula ulazi u anale zbog nesvakidašnjeg podatka

Na vrhu bili samo 15 dana

Partizanova titula ulazi u anale zbog nesvakidašnjeg podatka

Partizan je u nedjelju pobjedom nad ekipom Mladosti (5:0) postao novi šampion Srbije.

Crno-bijeli su takmičenje u Super ligi Srbije završili na prvom mjestu sa 58 bodova, tri više od Crvene zvezde koja je većinu sezone provela na prvom mjestu.

Interesantno je da će Partizanova titula ući u anale i to zbog jednog veoma neobičnog statističkog podatka, koji kaže da je klub iz Humske ove sezone bio na prvom mjestu samo 15 dana.

Partizan je prvi put izbio na čelo tabele tek 5. maja nakon trijumfa nad Javorom, da bi dan kasnije Zvezda napravila veliki kiks i izgubila od Voždovca (3:2), što je na kraju i koštalo gubitka titule.

Nakon tog 34. kola, Partizan je bio prvi na tabeli i tu poziciju je sačuvao do 20. maja, kada je podigao trofej.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Zanimljivo je i to što su Crvena zvezda i Partizan u ovoj sezoni, zapravo, osvojili isti broj bodova, ali sistem takmičenja u Srbiji je takav da se igra trokružno, s tim što su se nakon 30 kola bodovi 'prepolovili'. Zvezda je, tako, ostala bez 39, a Partizan bez 36 bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi