Partizanovo stop Grobarima: Odgovor bi mogao biti žestok
Foto: EPA

Oglasili se iz kluba

Partizanovo stop Grobarima: Odgovor bi mogao biti žestok

E. Čaušević

Fudbaleri Partizana u četvrtak igraju na gostovanju u Elbasanu protiv Skenderbeua meč visokog rizika grupne faze Evropke lige.

Čelni ljudi beogradskog kluba odlučili su da na utakmicama Evropske lige neće biti gostujućih navijača iz sigurnosnih razloga. Partizan je uz konsultacije sa UEFA-om odlučio da njihovi navijači ne mogu putovati na gostovanje u Albanuju protiv Skenderbeua, te na meč protiv Dinama u Kijevu.

Također, zabranjen je dolazak i navijačima Skenderbeua kada se utakmica bude igrala u Beogradu. Jasno je da Partizan i UEFA žele spriječiti sve moguće sukobe između navijačkih grupa jer su utakmice protiv Skenderbeua visokog rizika.

"Odluka je donijeta na osnovu procijena o sigurnosti svih nadležnih službi koje su ove utakmice svrstale u grupu utakmica visokog rizika. U skladu s tom odlukom, obavještavamo naše navijače da Partizan neće vršiti distribuciju i prodaju karata za sektor za gostujuće navijače za utakmice u Kijevu i Elbasanu", saopštili su iz Partizana, te dodali:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Prisustvom u obilježjima Partizana mogu samo da pogoršaju šanse kluba za daljnji plasman imajući u vidu da smo već pod uslovnom kaznom i da nas svaki naredni incident može skupo koštati, potencijalno čak i izbaciti iz evropskih takmičenja".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi