Partizanu samo remi protiv Zaglebieja

Evropska liga, drugo kolo

Partizanu samo remi protiv Zaglebieja

Fudbaleri Partizana odigrali su meč bez golova danas u Beogradu protiv poljske ekipe Zaglebieja u okviru prvog meča drugog kola Evropske lige.

Ekipa koju sa klupe predvodi Ivan Tomić krenula je ofanzivno od prvog minuta pa su odmah stvorili nekoliko solidnih prilika, ali bez promjene rezultata. Mihajlović je imao dobru šansu u 14. minuti, ali iz teške situacije nije mogao ugroziti gol gostiju.

Novu šansu Partizan je imao u 33. minuti kada je Radović glavom šutirao pored gola. Nemanja Mihajlović je nedugo zatim pokušao, ali njegov udarac je izblokiran.

Nastavak meča također je donio veliki pritisak Partizana, ali domaći nikako nisu mogli do gola. Imali su veliku priliku u 49. minuti, ali je udarac Đurđića završio na prečki. Gosti su najbolju priliku na meču imali u 57. minuti, ali Dabrovski nije bio precizan pa je do kraja ostalo 0:0.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Treba dodati i do da su gosti od 56. minute igrali sa igračem manje jer je Papadopulos dobio drugi, žuti odnosno crveni karton.

Ovaj rezultat sigurno ne može zadovoljiti Partizan, ali im sigurno ostavlja nadu da u revanšu mogu proći dalje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi