Pato u Laziju?

Vraća se u Seriju A?

Pato u Laziju?

M. Šljivak

Brazilski fudbaler Alexandre Pato mogao bi pojačati ekipu Lazija.

Nebeskoplavi iz Rima traže napadačko pojačanje pred start nove sezone. Dugo se spominjala mogućnost da na Olimpico stigne holandski napadač Robin van Persie, ali od toga na kraju neće biti ništa.

Međutim, još jedno veliko ime bi moglo pojačati redove rimskog tima. Rukovodstvo Lazija je spremilo ponudu za brazilskog napadača Alexandrea Pata.

Ovaj 26-godišnji napadač trenutno igra za ekipu brazilskog Corinthiansa. Član ovog tima je od 2013. godine kada je stigao iz ekipe Milana, čije je dres nosio čak pet godina.

Protekle sezone je ovaj napadač proveo na posudbi u još jednom brazilskom velikanu Sao Paulu, ali bi se uskoro mogao vratiti u italijansku Seriju A, jer je Lazio spremio ponudu.

Za Pata će tim iz Rima ponuditi osam miliona eura, te se nadaju kako će ova ponuda biti dovoljna da se Brazilac vrati u Italiju.

Potražite više informacija na temu Serie A:

On je u karijeru pored Corinthiansa, Sao Paula i Milana, nosio dres i Internacionala, dok je dres reprezentacije Brazila nosio u 27 utakmica, te je postigao 10 pogodaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.