Patrice Evra svoj glas dao Luisu Suarezu

Veliki potez Francuza

Patrice Evra svoj glas dao Luisu Suarezu

Liverpool i Manchester United su veliki rivali i dva najtrofejnija kluba na Otoku. U svakom susretu ta dva kluba mnogo je tenzija na terenu, a fudbaleri često znaju i pretjerati. 

Upravo jedan takav incident desio se 15. oktobra 2011. godine. Liverpoolov Luis Suarez optužen je da je vrijeđao Patricea Evru na rasnoj osnovi. Kažnjen je sa 40.000 funti i osam utakmica suspenzije. 

U petak je Asocijacija profesionalnih fudbalera Premiershipa saopštila imena nominovanih za igrača godine. Po mnogima najveći favorit za nagradu je Luis Suarez, a vjerovali ili ne, Patrice Evra svoj glas je dao Urugvajcu. 

"Suarez je nevejrovatan igrač, ali niko u svlačionici Uniteda nije mogao vjerovati da je Evra dao glas Suarezu. To pokazuje njegovu ljudsku veličinu. Nije dozvolio da ono što se desilo utiče na njega," rekao je izvor blizak svlačionici ekipe sa Old Trafforda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije