Paulao poklanjao golove Rayu za novi poraz Betisa
Foto: EPA

Pobjeda Raya nad Betisom

Paulao poklanjao golove Rayu za novi poraz Betisa

M. Šljivak

Rayo Vallecano je u 34. kolu španske Primere dočekao ekipu Betisa, a na kraju je domaći tim lagano došao do pobjede rezultatom 3:1 uz nevjerovatne poteze defanzivca gostiju Paulaa.

Do vodstva su domaći stigli nakon 14. minuta igre. Paulao je pustio loptu fudbaleru domaćeg tima Rochini, koji je lagano pogodio mrežu tima iz Seville za prednost Raya od 1:0. 

Paulao je svoje potpuno odsustvo s terena potvrdio autogolom u 27. minuti za prednost Raya od 2:0, a samo pet minuta kasnije trener Betisa je odlučio zamijeniti ovog fudbalera

Na poluvrijeme je Betis otišao s minusom od dva gola (2:0), a nakon sedam minuta igre u nastavku Rayo je potvrdio pobjedu. Pogodio je Larrivey za uvjerljivu prednost od 3:0. 

Uspio je Betis preko Chica u 80. minuti da smanji rezultat na 3:1, no to je bilo sve od ovog tima u ovoj utakmici, te su i dalje uvjerljivo posljednji na tabeli.

Primera, 34. kolo:

Potražite više informacija na temu La Liga:

Rayo - Betis 3:1 (Rochina 14', Paulao 27'ag, Larrivey 52' / Chico 80')



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.