Paulista poslao poruku, nakon što je napustio Arsenal

Vratio se u Španiju

Paulista poslao poruku, nakon što je napustio Arsenal

E. Ganibegović

Gabriel Pulista je prije par dana napustio Arsenal i pridružio se Valenciji.

Brazilski defanzivac je u Arsenal stigao 2015. godine iz redova Villarreala. Za Topnike je skupio 46 nastupa i postigao sam jedan pogodak.

Paulista nije bio standardan u redovima Topnika, pa je odlučio promijeniti sredinu. Na adresu Arsenala je stigla primamljiva ponuda od Valncije, koja je željela dovesti 26-godišnjeg Brazilca. Dva kluba su se brzo dogovorila, pa se Paulista tako vratio u Španiju. 

Nakon što je napustio London, Brazilac se preko svog instagram profila oprostio od Topnika.

"Kao sportisti imamo priliku da putujemo po svijetu, da živimo na različitim mjestima. No, nijedno to mjesto ne možemo nazvati svojim domom, ali imao sam privilegiju da Arsenal na dvije i po godine bude moj dom. Zahvaljujem se predsjedniku, Wengeru, svim članovima u klubu, saigračima, a posebno navijačima za svu podršku. Hvala na svemu", napisao je Paulista na svom instagram profilu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti