Paulo Dybala ostaje u Juventusu
Foto: EPA

Potpisuje novi ugovor

Paulo Dybala ostaje u Juventusu

M. Šljivak

Argentinski fudbaler Paulo Dybala uskoro će potpisati novi ugovor s Juventusom.

Iako je u prethodnom periodu bilo mnogo priča kako će Dybala od ljeta obući dres madridskog Reala, od toga neće biti ništa.

Agent 23-godišnjeg fudbalera doputovao je danas u Torino, gdje će pregovarati o novom ugovoru, a rukovodstvo Bianconera je spremilo ponudu koja se ne odbija.

Dybala će sa Starom damom vjerovatno potpisati novi ugovor koji će ga za torinski tim vezati do 2021. godine. Njegova plata će biti znatno veća i iznosiće pet miliona eura, dok će se uz određene bonuse povećati na sedam miliona eura.

Tako će Argentinac postati drugi najplaćeniji fudbaler italijanskog prvaka odmah iza Gonzala Higuaina, koji zarađuje 7,5 miliona eura.

Paulo Dybala je član Juventusa postao 2015. godine. Stigao je iz Palerma za 32 miliona eura, a ove sezone je u 12 odigranih utakmica postigao četiri gola.

Pored Juventusa i Palerma igrao je još za argentinski Instituto koji ga je timu sa Sicilije prodao 2012. godine za 12 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi