Payetu propada transfer u Marseille zbog nove ponude?

Želi ga Hebei China Fortuna

Payetu propada transfer u Marseille zbog nove ponude?

E. Čaušević

Francuski fudbaler Dimitri Payet nalazi se na izlaznim vratima West Hama, a njegov transfer u Marseille je pri samom kraju.

Payet je nedavno odbio da igra za West Ham zbog čega se našao na udaru navijača londonskog kluba. Mnogi su mu poručili da može da ide jer ne žele izdajice u svom klubu. Iako su mnogi očekivali da će ostati u Engleskoj pojavila se vijest da će se on vratiti u Marseille.

Ova vijest je bila veliko iznenađenje s obzirom da se očekivalo od Payeta da ostvari transfer u veliki klub. Ipak, čini se da je njegova želja da se vrati u svoj nekadašnji klub, Marseille.

Međutim, engleski mediji prenijeli su danas da bi njegov transfer u Marseille mogao propasti, jer se u borbu uključio kineski Hebei China Fortuna. Kinezi su spremni da plate skoro duplo više od Marseillea kako bi ovaj 29-godišnji igrač stigao u Hebei Fortunu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Podsjećamo, za ovaj kineski klub već nastupaju Ezequiel Lavezzi i Gervinho.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi