Pedro na korak od Uniteda
Foto: EPA

Dogovor postignut

Pedro na korak od Uniteda

M. Šljivak

Manchester United nalazi se na korak od dovođenja fudbalera Barcelone Pedra Rodrigueza.

Kako navode engleski mediji, dogovor između rukovodstva Crvenih đavola i krilnog napadača Barcelone je postignut, te će on u narednim danima postati član tim s Old Trafforda.

Španac će na Teatar snova stići kao zamjena argentinskog fudbalera Angela di Mariju, koji će također u narednim danima promijeniti klub, te će postati član francuskog PSG-a.

Crveni đavoli će za usluge 27-godišnjeg ofanzivca platiti 22 miliona funti i nakon katalonskog velikana, United će biti prvi klub za kojeg će Pedro zaigrati.

Kompletnu igračku karijeru ovaj fudbaler je proveo u Barceloni. Bio je dominantan u mlađim kategorijama, ali je u prvom timu konstantno bio u sjeni velikih zvijezda.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Tako je bilo i prošle sezone. Pedro je imao ulogu rezerve Neymaru, Suarezu i Messiju, ali je ipak uspio da se 13 puta upiše u listu strijelaca.

Transfer Pedra u Manchester United trebao bi biti gotovo u narednih nekoliko dana.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.