Pedro: Situacija sa Barcelonom je vrlo teška

Novci nisu problem, problem je minutaža

Pedro: Situacija sa Barcelonom je vrlo teška

M. Skaka

Igrač Barcelone koji je bljesnuo na sinoćnjoj utakmici protiv Seville, Pedro, opisao je svoju situaciju u Barceloni “teškom” nakon što je sekretar ovog kluba objavio da on želi otići.

Pedro je već ranije povezivan sa Manchester Unitedom, a prije utakmice na kojoj je zatresao mrežu Seville za pobjedu (5:4) čelinici katalonskog kluba najavili su mogućnost njegovog odlaska. Naime, sekretar Roberta Fendandez izjavio je: “Pedro mi je rekao da želi otići.”

Nakon susreta, Pedro je izjavio da je bio veoma ljut što nije među startnih jedanaest, a komentar Fendandeza opisao je kao “veoma nezgodan”.

“Nisam rekao ono što je Robert naveo ili barem to nisam rekao na način na koji je on predstavio.”, rekao je Pedro za špnaske medije.

Pedro proizvod barcine omladinske škole i do sada je pogodio 99 puta u 319 utakmica te sa Barcelonom osvojio pet titula u La Ligi. U prošloj sezoni nastupio je 50 puta. Ligu prvaka osvajao je tri puta, a vrijedi istaći njegov gol u finalu protiv Manchester Uniteda 2011. godine. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

Na pitanje da li želi napustiti Barcelonu, Pedro je rekao: “Moj odgovor je ne. Međutim, situacija je vrlo teška, komplikovana.”, te dodao da u pitanju nisu novci već minutaža.

“Manchester? Da, to je veliki izazov.”, kazao je Pedro. “Danas sam ovdje i sretan sam. Ako odem idem uzdignute glave znajući da sam dao sve od sebe za ovaj klub.”

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.