Pejčinović: Ako bude rata, Kosovo će biti Srbija

Reprezentativac Srbije prijeti

Pejčinović: Ako bude rata, Kosovo će biti Srbija

Srbijanski reprezentativac Nemanja Pejčinović dospio je u žižu javnosti zbog intervjua u kojem se uz životne dotakao i političkih tema. 

Budući da danas bez politike ne može ni u sportu, jedno od pitanja za igrača Lokomotiva iz Moskve se odnosilo i na političku situaciju u Srbiji. Uvjeren je Pejčinović da će se, u slučaju novog rata, borba voditi samo na Kosovu. 

"Ljudi se povremeno plaše da ne izbije novi rat. Ja sam uvjeren da, ako se dogodi, vodit će se na teritoriju Kosova koje mora pripasti Srbiji", kazao je Pejčinović, koji je Rusima otkrio također da će se po okončanju karijere posvetiti politici.

"Trenutno je u svijetu stiuacija veoma teška, a pitanje je kakva će biti za pet godina. Ali, jedno znam: ući ću u politiku i zastupat ću stavove o prijateljstvu Srbije i Rusije. Bliski smo po duhu i mentalitetu, braća smo", naglasio je.

Tokom razgovora Pejčinović je još istakao da bi volio napraviti zajedničku fotografiju sa Vladimirom Putinom. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti