Pele: Bez sumnje Ronaldo je najbolji fudbaler svijeta

Legendarni brazilski fudbaler smatra

Pele: Bez sumnje Ronaldo je najbolji fudbaler svijeta

D. Rakanović

Legendarni brazilski fudbaler i jedan od najboljih igrača u historiji, Pele ne sumnja da je portugalska zvijezda Cristiano Ronaldo trenutno najbolji igrač svijeta. 

Tridesetdvogodišnji portugalski ofanzivac glavni je kandidat da osvojio Zlatnu loptu nakon što je sa Realom osvojio špansku La Ligu i Ligu prvaka, a bivši brazilski fudbaler smatra da je Portugalac trenutno najbolji igrač svijeta. 

"Prije dvije godine sam mu uručio trofej (Ballon d'Or) i bila mi je velika čast. Najbolji igrač na svijetu? Bez sumnje. Mislim da je danas najbolji igrač, najbolji strijelac Cristiano Ronaldo", rekao je Pele.

Podsjetimo, Ronaldo se trenutno nalazi u centru medijskih špekulacija. Prema pisanju portugalskih medija, nakon optužbe za utaju poreza, ljut i bijesan poručio čelnicima Reala da želi napustiti Madrid. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije